Ідеальна вода для кави

Тетяна Однорог

1–3 квітня 2016 року на гостинному майданчику «Арт-заводу «Платформа» відбувся яскравий та «смачний» захід – другий Kyiv Coffee Festival. У рамках Kyiv Coffee Festival під егідою SCAE (Specialty Coffee Association of Europe) – організації, яка вивчає каву, розробляє стандарти ідеальної води для цього популярного напою та розвиває кавову культуру по всьому світу – було проведено три національні кавові чемпіонати: XII Український Чемпіонат Barista Championship); II Український Чемпіонат Брюверс Кап (Brewers Cup); II Український Чемпіонат Аеропрес (Aeropress Championship).

Понад 100 українських баристів змагалися за звання найсильнішого та можливість захищати честь країни на World Barista Championship 2016, що проходитиме з 22 по 25 червня 2016 р. у Дубліні (Ірландія). Їхні таланти оцінювали 36 суддів, серед яких були й міжнародні експерти.

Журі XII Українського Чемпіонату Баріста

Відповідність води найвищим міжнародним кавовим стандартам забезпечував генеральний спонсор фестивалю – українська науково-виробнича компанія ТОВ «НВО «Екософт». Системи очищення води Ecosoft RObust гарантували кожному конкурсанту ідеальні умови для демонстрації майстерності та дозволили перемогти справді найсильнішим. Переможцями фестивалю стали:

Чемпіон Баріста: Наталія Остапюк, SVIT KAVY, Львів

Чемпіон Брюверс: Олексій Федоровський, GOLDEN BAR, Київ

Чемпіон Аеропрес: Віталій Лящук, Рівне

Компанія «НВО «Екософт» подбала про максимальний комфорт і гостей фестивалю. Для бажаючих вгамувати спрагу та освіжити сприйняття смаку були встановлені водомати. А понад 30 фуд-кортів радували гастрономічною різноманітністю. Усі страви та напої також були приготовлені на воді, очищеній фільтрами компанії «НВО Екософт».

Приємно усвідомлювати, що культура приготування та споживання кави в нашій країні розвивається і високі вимоги пред'являються не лише до якості зерна та технології приготування, а й до основ цього популярного напою – воді.

Якими якостями має мати ідеальну воду для кави? Відповідь на це питання на Kyiv Coffee Festival змогли отримати усі охочі. Компанія «НВО «Екософт» не лише забезпечила кавовий чемпіонат чудовою водою, а й як просвітницьку місію провела в рамках фестивалю інтерактивний майстер-клас, присвячений питній воді та воді для приготування кави. Лектором виступив Ростислав Мудрик, керівник департаменту розвитку продуктів компанії НВО «Екософт».

Майстер-клас «Правильна вода для кави»

Учасникам майстер-класу надавали можливість дегустувати воду трьох типів: пом'якшену, очищену системою зворотного осмосу, очищену системою RObust. Для максимальної об'єктивності проводилася так звана сліпа дегустація, в результаті якої найбільшу перевагу віддали напою, приготовленому на воді, очищеній системою RObust.

Дегустація готового напою

Закономірність такого смакового вибору учасників лекції підтверджується сучасною наукою. Вчені дійшли висновку, що якість кави значною мірою залежить від якості води та від вмісту в ній певних сполук та мікроелементів. Останні дослідження показали, що саме склад води визначає екстракцію з кавових зерен речовин, що надають напою багатий смак та аромат. Найкраща кава виходить на воді з низьким вмістом натрію, збалансованим солевмістом, вмістом магнію, кальцію, гідрокарбонатів і водневим показником, близьким до нейтрального (pH = 6,5...7,5).

Таким чином, «НВО «Екософт» підтвердив своє високе реноме та актуальність обраного напряму розвитку. Сьогодні для ведення успішного бізнесу кафе та ресторанів на тлі зростання попиту споживача н якісний продукт та відповідність світовим стандартам система очищення води RObust дозволяє в комплексі вирішити проблему якості, вартості та конкурентоспроможності.

Фільтр RObust:

  • Забезпечує оптимальний склад води та можливість налаштування параметрів
  • Має велику пропускну здатність, знімає проблему пікового годинника та гарантує стабільність забезпечення чистою водою.
  • Високий ресурс картриджів попереднього очищення та зворотньоосмотичних мембран забезпечує низьку вартість очищеної води.

Фільтр RObust – не тільки ідеальне рішення для кав'ярень та ресторанів, але й гарантія приємних моментів для любителів кави вдома: насиченого смаку та аромату ранкової чашки, що бадьорить, напередодні успішного дня.