П'ять поширених помилок про очищення води

Помилка перша. Бутильована вода чистіша, ніж фільтрована 

Якщо в пляшки не розлито мінеральну воду, природного походження, то бутильована вода - саме фільтрована. Така вода проходить очищення фільтрами зворотного осмосу. Недолік цієї води - зберігання у пластикових ємностях, доки не дійде до споживача. За тривалий час пластик здатний виділити у воду кілька хімічних речовин.

Помилка друга. Можливість очищення води кип'ятінням

Термічний процес - кип'ятіння, є каталізатором хімічних процесів між органічними сполуками та розчиненим у воді хлором, що призводить до утворення діоксинів, що пригнічують імунну систему та провокують захворювання на рак

 

Помилка третя. Воду очищає срібло 

Незважаючи на те, що срібло пригнічує розмноження бактерій, все ж для отримання дезінфікуючого ефекту необхідне створення такої концентрації цього хімічного елемента, що вода стане небезпечною для людини. До того ж срібло не здатне усунути з води шкідливі хімічні речовини, крім того, саме є небезпечною речовиною - важким металом, схильний до накопичення в організмі.

Помилка четверта. Вода очищується заморожуванням 

Це не зовсім помилка, цей спосіб очищає воду від дрібних суспензій (іржа, окалина, ін.), для чого посудина поміщається в морозильну камеру до появи тонкої крижаної скоринки поверху. Після цього потрібно видалити цю скоринку, а посудину залишити в холоді до тих пір, поки вода не замерзне вздовж стін. Воду, що залишилася в центрі, зливають. Лід, будучи розтоплений, перетворюється на очищену воду. Витрати часу та зусиль на таке очищення непорівнянні з очищенням води побутовим фільтром.

Помилка п'ята. Вода з колодязя та джерельна - чиста та не вимагає кип'ятіння 

Ця вода береться з природних відкритих джерел, у зв'язку з чим її біологічний склад може відповідати санітарним вимогам, гарантувати чистоту джерел нельзя.